Fabels En Feiten Over Huidverzorging

Published Apr 02, 21
1 min read

Wat Zijn De 10 Slechtste Dingen Voor Je Huid?

SLS is wat dat betreft een sluiper: soms gebruik je 20 jaar dezelfde shampoo zonder problemen, en opeens vindt je huid het genoeg, met diverse allergische reacties tot gevolg. Parabenen zijn . Zij doden bacteriën en schimmels en worden aan producten toegevoegd om ze langer houdbaar te maken. Ook parabenen worden door je lichaam opgenomen en blijven daar actief. Bij autopsies worden ze teruggevonden in tumoren. Parabenen worden gebruikt in shampoo, douchegel, crème, lotion, bodybutter enz. Eigenlijk kunnen ze in bijna alle verzorgingsproducten verstopt zitten. Er zijn diverse soorten parabenen, zoals ethylparaben, methylparaben, butylparaben, propylparaben, en isobutylparaben. Ik adviseer je elk soort parabeen of parabenen te mijden. Ftalaten zijn eigenlijk . Plastic flesjes met ftalaten kun je beter niet gebruiken omdat ftalaten in het water weglekken en in je lichaam terechtkomen. Van ftalaten is ook bekend dat het hormoonverstorende stoffen zijn: deze kosten je je gezondheid en vitaliteit. Ook in cosmetica worden ftalaten gebruikt: ze worden ingezet als oplos- en fixatiemiddelen, of om de geur in parfum en de kleur in cosmetica te stabiliseren.

Verzorgingsproducten Zonder Schadelijke Stoffen

Ftalaten staan meestal niet vermeld op het etiket. Ze komen veel voor in parfums, haargel, haarlak, nagellak, zeep en shampoo. Ze zijn vaak verborgen onder de naam parfum. Als er parfum op het etiket staat, betekent het overigens niet dat het altijd ftalaten zijn, dat maakt de verwarring helaas alleen maar groter. Dat zou wel eens een kunnen zijn, want minerale oliën komen in zeer veel verzorgingsproducten voor, waaronder veelgebruikte lippenbalsems. Over de minerale oliën in deze producten zijn er sterke vermoedens dat ze kankerverwekkend zijn (MOAH) endat ze zich kunnen ophopen in de organen en gezwellen kunnen vormen in lymfeklieren, lever en milt (MOSH) (100% natuurlijke huidverzorging). Minerale oliën zijn afkomstig uit de petrochemische industrie, ofwel een restproduct van raffinaderijen. Ze worden nog bijzonder veel gebruikt in lipproducten en babyproducten. Je herkent minerale oliën op de verpakking aan de woorden petrolatum, petroleum, paraffinum (liquidum), vaseline of simpelweg mineral oil. Aluminium wordt heel veel gebruikt in deodorants. Aluminium sluit je poriën af waardoor je zweet er niet (goed) uitkan.

Biologische Verzorgingsproducten Zonder Schadelijke Stoffen

Cosmeticaproducten Zitten Vol Met Chemische Stoffen!Cosmetica En Verzorgingsproducten
In het artikel over deodorant zonder aluminium lees je waarom je aluminium in je deodorant altijd moet vermijden. Ook natuurlijke mineralen kunnen aluminium bevatten. Je herkent ze aan de woorden alum, aluin of potassium alum - 7 biologische huidverzorgingsproducten. Er wordt van gezegd dat ze niet door je huid kunnen worden opgenomen. Er is echter nog niet lang genoeg onderzoek naar gedaan om de effecten op lange termijn te kunnen meten. PEG's worden ook gebruikt in cosmetica om verschillende redenen: als reiniger, als emulgator of bijvoorbeeld als bevochtiger. Polyethylene glycol bevat ernstige verontreinigingen zoals ethyloxide (gerelateerd aan baarmoederhals- en borstkanker, leukemie en hersenkanker), lood, ijzer, kobalt, nikkel, cadmium en arsenicum. PEG's komen op de ingrediëntenlijst vaak voor met een nummer erachter. Dit wordt aan verzorgingsproducten toegevoegd als verdikkingsmiddel, als emulgator of omdat het een flink schuimend effect heeft. Het komt voor in producten als shampoo, douchegel, haarlak, zeep en zonnebrandcrème. Voorbeelden zijn Stearamide DEA, Lecithinamide DEA, Lanolinamide DEA en Lauramide DEA. In de regelgeving in de EU zijn niet voor niets beperkingen opgenomen voor het gebruik van deze stoffen in cosmetica.

20 X Schadelijke Ingredienten In Cosmetica En Verzorging

Er zijn die worden gebruikt in verzorgingsproducten. Als er alleen maar ‘alcohol' op het product staat, kan het ethylalcohol ofwel ethanol zijn. Dit is een synthetische alcohol die irritatie kan veroorzaken, je huid uitdroogt, ontstekingen kan veroorzaken en acné kan verergeren. Er zijn ook natuurlijke soorten alcohol die niet tot zoveel verstoringen leiden, maar vaak wel wat uitdrogen. Ze komen hoofdzakelijk voor in haarproducten en deodorant, sluiten je huid af, zijn hormoonverstorend, schadelijk voor je immuunsysteem en worden zelfs in verband gebracht met onvruchtbaarheid. Triclosan is een , maar het wordt ook veel gebruikt in antibacteriële middelen, zoals zeep en facewash, maar ook in tandpasta, deodorant en cosmeticaproducten vanwege de antibacteriële werking.
Checklist Schadelijke Ingredienten In VerzorgingsproductenNatuurlijke Huidverzorging Wat Betekent Dat?
Triclosan is bovendien een hormoonverstorende stof en het tast de vruchtbaarheid aan. Het wordt ook in verband gebracht met allergieën en met het verstoren van je schildklierfunctie. Vegan skincare: wat je moet weten!. Twijfel je over een ingrediënt dat ik niet in deze lijst heb opgenomen? Check het dan zelf op www. EWG.org via de zoekbalk (6 giftige ingredienten in cosmetica die je moet vermijden).

Handig! Een Lijst Met Schadelijke Ingredienten In Cosmetica

Of stel je vraag onder dit artikel. Ik weet uit ervaring dat ik na het schrijven van dit artikel mails krijg met de vraag “Marjolein, wat gebruik jij eigenlijk zelf? Kan je me een merk adviseren waar echt geen hormoonverstorende stoffen inzitten?”Ja, dat kan ik. Als je bij Marjoleins Favorieten klikt op Verzorging dan vind je diverse cosmetica en verzorgingsproducten die ik zelf graag gebruik. Kokosolie voor de huid: als moisturizer, lippenbalsem. Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. 1 https://www. consumentenbond.nl/nieuws/2017/gevaarlijke-stoffen-in-lippenbalsems. Voor ingrediënten in verzorgingsproducten gelden Europese regels. Daarin staat in welke producten ze mogen zitten en in welke hoeveelheden. Cosmeticaproducten zitten vol met chemische stoffen!. Ingrediënten van cosmetische producten zijn op verpakkingen altijd op dezelfde manier beschreven. Namelijk volgens de Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten (INCI). Zo kun je ze goed herkennen. Ze staan in volgorde van concentratie: waar het meeste van in zit, staat dus vooraan.

Fabels En Feiten Over Huidverzorging

Hoeveel er van iets in zit, hoeft niet op de verpakking te staan. Maar de fabrikant moet wel altijd meer informatie geven als je daar om vraagt. Er moeten daarom ook contactgegevens op het product staan en een productienummer. Als je voorzorgsmaatregelen moet nemen voordat je een product gebruikt, moet dat ook op de verpakking staan. Je huid laat niet alles door. Bovendien hangt het ook af van wat voor verzorgingsproduct het is. Shampoo en douchegel spoel je af, zonnebrandcrème of bodylotion blijven langer op je huid zitten (5 giftige verzorgingsproducten die je dagelijks gebruikt). Ook gaat het om de concentratie: hoeveel gebruik je ervan? En welke producten gebruik je nog meer?Het effect van een ingrediënt kan per persoon verschillen. En baby's en kleine kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassenen. Baby's en kinderen tot 3 jaar zijn gevoeliger voor alles wat hun hormoonhuishouding kan beïnvloeden, omdat ze nog volop in ontwikkeling zijn. Er zijn duizenden bestanddelen die kunnen voorkomen in cosmetica en verzorgingsproducten. Wij vinden niet alle ingrediënten even onschuldig. Van onderstaande stoffen vinden we dat ze niet thuishoren in cosmetica en zeker niet in persoonlijke verzorgingsproducten voor kinderen.

100% Natuurlijke Huidverzorging

Onze buitenlandse collega's doen ook regelmatig onderzoek naar cosmetica, bijvoorbeeld naar lippenbalsem. Ook deze informatie hebben we hieronder opgenomen. Sommige bestanddelen worden vermeld omdat we er vragen over kregen. Bronopol (2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol) is een conserveringsmiddel en geeft het giftige en kankerverwekkende formaldehyde af. Ook kun je er allergisch voor zijn. Er mag maximaal 0,1% bronopol in een product zitten. De stof is niet verboden, maar producten met deze stof worden afgeraden door de SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety). Het gaat dan om cosmetische producten die je afspoelt of op je huid aanbrengt. We vonden dit ingrediënt in sommige zonnebrandmiddelen. EDC's zijn hormoonverstoorders: stoffen die ons hormonaal systeem nabootsen en veranderen.

More from Baby kleren

Navigation

Home

Latest Posts

Goedkope Online Speelgoedwinkel

Published Sep 18, 21
6 min read

Goedkope Online Speelgoedwinkel

Published Sep 13, 21
6 min read

Dino Party

Published Jul 05, 21
6 min read